KUIVAMUONASTA  TÄRKEIMMÄT POINTIT

PÄÄRAAKA-AINEENA ELÄINPROTEIINI

Koirankuivamuonissa on monesti vaikeata erottaa mistä proteiini oikeasti koostuu, koska koiralle välttämätöntä olisi saada eläinperäisiä proteiinieja sekä siitä aminohappoja. Eläinproteiini saadaan parhaiten laadukkaasta lihasta, siksi myös tuotteissa on huomattavia eroja toisten tyytyessä halvempiin raaka-aineisiin laskien laadukkan eläinproteiinin saantia. Lihan laatuun sekä tuotteen eläinproteiinin määrään tulisi kiinnittää ensimmäinen huomio.

Kuivamuona tuoteselostetta on helpoin ymmärtää, kun ensin katsoo perustuuko tuote yhteen eläinproteiiniin vai useampaan. Mitä kasviproteinin lähteitä se sisältää ja onko se luonnollisesti valmistettu ilman keinotekosia lisäaineita.

HIILIHYDRAATIT JA KUIDUT

-Pieni mutta tärkeä osa koiran-

Hiilihydraatit tukevat koiraa energian tuotannossa sekä ruumiintoiminoissa kuten ruumiinlämmön ja ruuansulatusta tukien. Koirat ei kuitenkaan tarvitse niitä samanlailla kuin ihmiset, joten jo pienemmät määrät niitä riittää normaaliin ruokintaan.

Kuidun tärkeimpiä tehtäviä ovat nestetasapainon säätely sekä suoliston bakteeritoiminnan tukeminen. 

Muutamia kuidun lähteitä:

-Kurpitsa, lisäksi se on hyvä A-vitamiinin lähde.

-Kaura on helposti liukeneva kuidun lähde, sekä loistava eri aminhappojen tuottaja.

-Riisit, vaaleassa on helposti sulavaa hiilihydraattia kun taas tummassa riisissä on enemmän proteiinina, sekä muutenkin ravintorikkaampi.

-Maissi on täysin gluteeniton kuidun lähde. Sisältää koiralle tärkeää kaliumia.

RASVAT JA ÖLJYT

Saako koirasi oikeita rasvoja?

Rasvat ja rasvahapot ovat elintärkeä osa koiran ravintoa. Paitsi että ne ovat tärkein energianlähde, sillä on suunnattoman merkityksellinen rooli rasvaliukoisten vitamiinien hyödyntämisessä sekä määrättyjen hormoonien tuotannossa.

Rasvat jaetaan kahteen ryhmään niiden kemiallisen koostumuksen perusteella: tyydyttämättömiin ja tyydyttyneisiin rasvoihin. Koira kykenee parhaiten hyödyntämään tyydyttyneitä rasvahappoja, joita saa esimerkiksi kanasta ja kalasta. 

Omega-3 rasvahapoilla on eritäin myöteinen vaikutus koiran tulehdusten hillintään. Ne siis vähentävät tulehduksia ja monilla koirilla saattavat helpottaa eri iho-ja turkkivaivoista joutuvaan kutinaan.

Yleisin rasvoista on kana/siipikarjan rasva joka parantaa täysravinnon maistuvuutta.

Kun taas nykyisin suositaan paljon kalanrasvaa sekä kalaöjyjä, niiden terveyttä ja hyvinvointia parantavien ominaisuuksien takia mm. loistavaa koiran turkille.

VITAMIINIT JA KIVENNÄISAINEET

Mitä ja mistä?

Kivennäisaineet ovat koiralle välttämättömiä kuten vitamiinitkin. Kivennäisaineita tarvitaan kuitenkin pienemmissä määrin vitamiineihin verrattuna.

Niitä ovat muunmuassa, kalsium, fosfori, natrium, kloridit, magnesium, kaliumit, rikit, rauta, kuparit, jodi, sinkit, seleeni, mangaanit sekä koboltit.

Vitamiinien saanti ja vaikutus koiralle:

A: Silmien ja ihon hyvinvointi (kanamuna)

B: Elimistön perustoiminnot (lihasta)

C: Antidoksidantti (Kasvikset ja hedelmät).

D: Vastustukyky,hyvinvointi ja palautuminen. (Kala ja Kalanrasva).

E: Antioksidantti, joka suojaa elimistön rasvoja (öljyt ja rasvat).

Sinkki: Tärkeä hivenaine moniin elimistön toimintoihin. Puute näkyy mm. iho-ongelmina (Kala ja omegat).

Seleeni: Tukee niveliä ja vaikutta hedelmällisyyteen(kalasta ja punaisesta lihasta.

LUONNOLLISIA LISÄAINEITA

Vaikeita sanoja hyviä hyötyjä.

Seuraavat lisäaineet ovat täysin luonnollisia korvikkeita kemiallisille lisäaineille. Antidoksidantti on luonnollinen yhdiste, joka esimerkiksi estää toisten yhdisteiden hapettumista.

Ravinnosta antidoksidantteja saadaan runsaasti kasvikunnantuotteista, niitä hyödynnetään koiran kuivamuonissa säilöntäaineina. Joten tarkistathan että koiran ruokasi on valmistettu käyttäen luonnollisia lisäaineita.

Sisältääko täysravintosi näitä:

Rosariini: Luonnollinen antidoksidantti. Jolla on lukuisia terveyttä edistäviä vaikutuksia.

Tokoferoli: Ainoa luonnollinen rasvaliukoinen E-vitamiini, joka toimii kehossa antidoksidanttina. Sekä suojaa elimistön rasvahappoja hapettumiselta. Sekä toimii koira kuivamuonassa luonnollisena säilöntäaineena, ilman kemiallisia korvikkeita. 

Erikoisia luonnollisia lähteitä:

Kondroniittisulfaattia: käytetää luonnolliseen nivelten hoitoon.

Enter.Faecium(probiootti): terveyttä edistävä maitohappobakteeri, tukee suolistoa.

Frukto-oligosakkardit: hiilihydraatti, mitä käytetään terveystuotteissa vatsan hyvinvointiin.

Kelaatit: Vastaavat mm: mineraalien paremmasta imeytymisestä edistäen terveyttä.

Tämä lista on pitkä ja kysymällä selviää lisää.

Lopuksi voisin mainita kuivamuonista välillä löytäviä kemiallisia säilöntäaineita niitä ovat kaliumsorbaatti ja propyyligalaatti. Sekä BHA ja BHT näitä tulis välttää monien tutkimusten mukaan, todettu aiheuttavan koirille mm. immunijärjestelmä ja hermosto ongelmia.

Keskustelua aiheesta tai Lue lisää

Address

Helsinki, Finland

Contact

Follow

©2017 BY KOIRALLE HOITOA. PROUDLY CREATED WITH WIX.COM