PK-JÄLKI

 

Jäljestämisen etuna harrastuksena on sen helppous, sitä voi treenata itsekseen tai ryhmässä eikä tarvikkeetkaan maksa paljoa. Tarvitaan vain:

• Valjaat koiralle
• Noin 15 m pitkä jäljestysliina
• Vaahtomuovin palanen (esim. pesusieni)
• Kuitunauhaa
• Harrastustoiminnassa riittää vaikka makkaran palat
• 3 metriä pitkä naru
• Ehjä muovipussi
• Kaato (Raakalihaa tai riistaa)

• Maanomistajalta lupa jäljen tekemiseen

Jäljestys ja jäljen tekeminen

Aloita jäljen tekeminen merkkaamalla aloituspaikka. Potki maata rikki n. 30x30 cm alueelta. Tämä kuvastaa makuulla ollutta eläintä. Sido sieni naruun kiinni ja kastele se verellä kuopassa. Sen jälkeen vedetään jälki siten, että verinen vaahtomuovin palanen tulee aina viimeisenä. Merkitse jälki kuitunauhalla. Jäljen päähän jätetään kaato ja vaahtomuovin palanen suljetaan muovipussiin.

Ensimmäisten jälkien on hyvä olla lyhyitä (alle 100 metriä) ja suoria. Jäljen pitää antaa vanhentua vähintään kaksi tuntia ennen harjoitusta. Koiran kehittyessä ja oppiessa voit nostaa jäljen pituutta, ikää ja vaikeusastetta. Maltti on valttia ja koulutuksessa tulisi edetä pienin askelin. 

Jäljestettäessä koiran annetaan työskennellä rauhassa. Tärkeää on jälkiuskollisuus ja –varmuus. Ihmisen tulee luottaa koiraan. Luottamus ihmisen ja koiran välille syntyy ahkerasta harjoittelusta ja yhdessä tekemisestä. Muista kehua maalissa! 

Haastetta voi rakennella koiran mukaan lähes loputtomiin koska aina voi oppia uutta. Voi tehdä kulmikkaampia, pidempiä, vanhempia jälkiä, korkeuserojen ja maan pinnan vaihteluita sekä ojia ylittäviä. Voit myös kokeilla erilaisella säällä eri aikaan vuorokaudesta jne.

Mikä parasta,  koirat nauttivat jäljestämisestä. Jäljestäminen rentouttaa koiraa ja on sille hyvin mieluisaa puuhaa. Moni todella vilkas koira, joka muuten hössöttää menemään joka suuntaan rauhoittuu oikein opetettuna jäljestämiseen ja saa purkaa siihen virtaansa. Toki on yksilöitä, joita jäljestäminen ei kovinkaan paljoa kiinnosta, johtuen joko jäljestämiseen hankalasta rakenteesta  tai koiran muista taipumuksista, mutta pääsääntöisesti normaalilla rakenteella varustettu koira pitää jäljestämisestä.

Address

Helsinki, Finland

Contact

Follow

©2017 BY KOIRALLE HOITOA. PROUDLY CREATED WITH WIX.COM