RAAKARUOKINNAN ALOITTAMINEN

Valitse yksi lihaproteeini millä aloitat. Jos olet siirtymässä kuivanappulasta joko kokonaa liharuokintaa tai 50/50 ruokintaan niin aloita lisäämällä vain pieni määrä lihaa (1/10 osa nappulasta) kuivaruoan joukkoon ja nosta määrää hieman noin 2-3 päivän välein.  


Määrä:
Raakaruokinnassa kuppi niin täyteen jotta koiralle ei jää nälkä, tämä sääntö ei tosin koske ahneita koiria. 
Jos mietit määrällisesti kuinka paljon ja esimerkiksi syötät nyt nappularuokaa niin silmämääräisesti lihaa noin kaksi kertaa enemmän kuin kuivanappulaa. Ruokamäärät joutuu kumminkin aina hakemaan kohdalleen myöhemmin ihan niinkuin kuivanappulankin kanssa. 
Seuraa painoa pari viikkoa ja sen mukaan joko vähentää tai lisää lihaa.Siinä pohja millä elimistö jo toimii. Seuraavaksi vitamiinit.

Maksa
Maksaa annetaan kerran viikossa vähintään 1,5 grammaa per painokilo.  Maksan A-vitamiinipitoisuus on korkea, n 9000-20000µg/100g riippuen siitä, minkä eläimen maksaa käytetään.
(Pelkällä maksalla ja lihalla saadaan turvattua A-vitamiinit, suurin-osa b-vitamiineista, kuparin, mangaanin, rasvan ja proteiinin saanti)

Luu
Luu taas on helpoin tapa turvata kalsiumin saanti. Luuta annetaan 1 gramma per paino kilo ja se voidaan antaa joko kokonaisena luuna, luujauheena tai lihana joka sisältää luuta. 

Sinkki
Sinkkiä ei saa tarpeeksi ruoasta joten se kannattaa ostaa tablettina kaupasta. 2mg per painokilo joka päivä turvaa sinkin saannin.

D-vitamiini
0,7 µg/kg on perusteltavissa oleva annostus koiralle.
D-vitamiinin saa kalasta mutta helpoin tapa on kertoa 0,7*painokilo jolloin saadaan joku mikro määrä, jos sellainen määrä löytyy suoraan purkista niin osta sitä.

 

Nyt on perusta kunnossa, vielä muutaman pieni juttu :)

Jodi
Jodin saa helposti esimerkiksi suolasta, pieni hippusellinen ruoan sekaan joka päivä. Esimerkiksi 30kg koiralle 1/2 teelusikallista.
Toinen hyvä  vaihtoehto on merilevä, määrä on noin puolet suolan määrästä.

Vatsantoiminta
Jos vatsa ei toimi niin kuitua mukaan.  Pellavansiemenrouhe on helppo vaihtoehto jota saa joka marketista. Määrään ei ole selvää mittaria mutta esimerkiksi 30kg koiralle joka on liha ruokinnalla noin pari teelusikallista päivittäin. Jos vatsa liian löysänä annetaan rouhe kuivana taas jos vatsa liian kovana niin turvotettuna.

Keskustelua aiheesta

Address

Helsinki, Finland

Contact

Follow

©2017 BY KOIRALLE HOITOA. PROUDLY CREATED WITH WIX.COM