URHEILU & HARRASTUKSET

LIIKUNTA HARRASTUKSIA KOIRAN KANSSA

Tähän on koottu helppoja ja yleisiä harrastusmuotoja koirienkanssa, sekä pieniä vinkkejä lajeista.

Agility: On ketteryyttä ja nopeutta vaativa laji, jossa koira suorittaa erilaisia esteitä. Lajin alkeisopetus ja kevyt rataharjotteet soveltuvat kaikille aikuisille koirille rodusta riippumatta.

 

Toko: Elikkä tottelevaisuuskoulutus, on laji jossa suoritetaan mahdollisimman tarjasti ja hallitusti erilaisia liikkeitä. Näitä ovat mm: luoksetulo, paikallaan makaaminen, seuraaminen, kauko-ohjaus, noutaminen sekä nämä ovat suhteellisen helppoja harjotteita ihan kotioloissakin koiran aktiviteetiksi.

 

Rally-Toko: Toimii samalla periaatteella kuin tavallinen tottelevaisuus koulutus, mutta se tehdään musiikin tahdissa.

Koiratanssi: Koostuu musiikin tahdissa seuraamisesta sekä vapaaohjelmasta. Freestyle koostuu lennokaista ja hauskoista musiikkiin ja tarinaan sovitetuista tempuista. Heelwork on taidokasta seuraamista eri asennoissa ohjaajaansa nähden musiikin tahtiin. Kilpailuissa esitykset kestävät noin 1,5-4 minuuttia.

 

Nose Work: on nimensä mukaisesti nenätyskentelyä. Siinä koira etsii hajuaistiaan käyttäen hajustettuja tuotteita. Kilpailuissa hajusteina käytetään luokasta riippuen joko eukalyptus, laakerinlehden tai laventelin tuoksua.

 

Dodossa: tarkoitus on parantaa niin koiran kuin ohjaajankin kehonhallintaa ja koordinaatiota, sekä kehittää tasapainoa ja lihaskuntoa. Apuna harjotteissa käytetään ovaalin muotoisia suuria palloja tai tasapainotyynyjä.

Match Show: On leikkimielinen koiranäyttely eli mätsäri. Johon tavallisista näyttelyistä poiketen voivat osallistua kaikenikäsiet ja rotuiset koirat. 

Kilpailu luokat mätsärissä jaetaan iän, koon, kokemuksen tai esittäjän iän perusteella. Erittäin helppo ja hauska tapahtuma!

Keskustelua aiheesta täältä

Address

Helsinki, Finland

Contact

Follow

©2017 BY KOIRALLE HOITOA. PROUDLY CREATED WITH WIX.COM